“Een stad als Haarlem verdient gewoon profvoetbal”

HAARLEM Koninklijke HFC vierde donderdag haar 137e verjaardag. Het Haarlemse voetbal heeft al jaren weinig te vieren. Na het faillissement van HFC Haarlem in 2010 kwam er een einde aan voetbal op het hoogste niveau in de stad. Iets wat nog steeds gemist wordt.

Om oude tijden te laten herleven namen de legendarische spelers van Koninklijke HFC het op tegen de legendes van HFC Haarlem. Voorafgaand aan de wedstrijd sprak Piet Hooft, de voorzitter van Stichting HFC Haarlem 1889, over de rijke geschiedenis die beide clubs met elkaar hebben. Hij mist het profvoetbal in Haarlem nog altijd. “Een stad als Haarlem verdient gewoon profvoetbal. Haarlem is de hoofdstad van Noord-Holland en misschien wel de sporthoofdstad van Nederland. Judo, honkbal en basketbal wordt hier op het hoogste niveau gespeeld.”

Lees ook: Koninklijke HFC verliest 137e verjaardag van HFC Haarlem

Ook Gerrit Peijs, de trainer van de legendes van Koninklijke HFC en voormalig speler van HFC Haarlem mist het betaalde voetbal in de stad. Toch denkt hij niet dat het snel terug zal keren. “Voorlopig zie ik Koninklijke HFC als de hoogst spelende club in Haarlem, maar een toekomst in het betaalde voetbal is voor de club ondenkbaar.”. Hooft denkt daar anders over. Hij ziet over vijf jaar het profvoetbal weer terugkeren. “Er is dan weer een behoorlijke aanzet gegeven is tot betaald voetbal. Wellicht gebeurt dat via Koninklijke HFC, misschien wel via EDO of HFC Kennemerland.”

BRON: RTVNH.nl